Langedijk Centraal
00:00
55
00:00


Dit weekend zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is een kans om een plek te bezoeken waar het publiek normaal gesproken niet zo snel komt of deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden.

In Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk stonden bij zo'n 100 monumenten de deuren open. En daar werd gretig gebruik van gemaakt. In Graft had het oude Raadhuis al 125 bezoekers geteld, de sfeer en het weer waren de hele dag en overal erg gemoedelijk.

De rondleiding in de Alkmaarse voormalige gevangenis Schutterswei was erg populair en snel uitverkocht. Schutterwei wordt binnenkort omgebouwd tot hotel en dit was één van de laatste kansen om het in originele staat te bekijken.

In het Waardse Veenhuizen was in het kerkje het unieke praalgraf van Reinout van Brederode te bezichtigen. De graftombe is van grote historische waarde en één van de weinige praalgraven in Nederland uit de eerste helft van de 17e eeuw.

Het Langedijker Rijk der Duizend Eilanden ontving bij Vaders Museale Schuitenhelling ook de nodige bezoekers. Vaders Museale Schuitenhelling is samengesteld uit onderdelen van scheepswerfjes en schuitenhellingen die tot de jaren zestig van de vorige eeuw operationeel waren in polder ‘Geestmerambacht’. De verzameling gereedschappen en werktuigen geeft een compleet beeld van hoe tussen 1850 en 1950 gewerkt werd.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl