In gemeente Alkmaar beschouwde 27,09% van de volwassenen hun gezondheid in 2016 als minder dan 'goed' en in Heerhugowaard was dat 25,37%. Dit blijkt uit recent gepubliceerde cijfers van het CBS. Daarmee lag  het gezondheidsgevoel in beide gemeenten onder het landelijk gemiddelde. Langedijk zat met 22,45% ongeveer op dat gemiddelde.

Bijna een kwart van de Nederlanders van 19 jaar of ouder beoordeelde zijn of haar gezondheid in 2016 als zeer slecht, slecht of ‘gaat wel’. Per gemeente loopt dit aandeel uiteen van 15% tot ruim 35%. Deze verschillen in ervaren gezondheid zijn deels te verklaren door verschillen in de samenstelling van de bevolking. Dat blijkt uit een analyse op basis van de Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2016, een onderzoek van de GGD-en, het RIVM en het CBS.

Het gevoel van gezondheid is doorgaans lager in gemeenten met veel ouderen, veel inwoners met een migratieachtergrond, veel inwoners met een lager inkomens- of opleidingsniveau, en in gemeenten waar relatief veel mensen wonen met een aandoening of beperking.

Als de verscheidene factoren verrekend worden, zijn de verschillen minder groot, maar blijven veelal bestaan. Alkmaar kwam in 2016 verrekend iets lager uit met 26,33%. Heerhugowaard zakt dan naar 25,50% en Langedijk wordt dan bovengemiddeld met 25,18%, die zich minder dan 'goed' voelt.

Meer details over het onderzoek zijn te vinden op cbs.nl.
Pin It
Bekeken: 2751x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/