CDA-fractievoorzitter Marian Schuijt is per direct uit de Langedijker gemeenteraad gestapt. Gerard Kamper neemt haar zetel over en oud-wethouder Gerard Rep haar functie als voorzitter. Dit meldt het NHD. Het is een nieuwe tegenslag voor het CDA, nadat wethouder Bert Fintelman vorig jaar, eveneens tijdens het zomerreces, opstapte.

Na vier jaar raadslid te zijn geweest besloot Marian Schuijt tijdens het zomerreces te stoppen. Ze is zelfstandig managementconsultant bij de overheid en dat kost regelmatig meer dan 40 uur per week. Als raadslid van Langedijk kwamen daar gemiddeld drie avonden per week bovenop en die begonnen haar zwaar te vallen. En ook haar kinderen.

Het bestuur betreurt de beslissing maar respecteert de keuze van Schuit en toont begrip. Het bestuur prijst de toewijding van de ex-fractievoorzitter en erkent dat het takenpakket bijna niet meer te combineren is met gezin en werk. Dat is merkbaar in meerdere gemeenten. Het bestuur wenst haar het allerbeste en verwacht dat ze betrokken zal willen blijven bij de activiteiten van de afdeling.

Het bestuur heeft er vertrouwen in dat Gerard Rep en Gerard Kamper de inzet van Marian Schuijt namens CDA-Langedijk zullen voortzetten. (foto: cda.nl)
Bekeken: 3722x