Langedijk Centraal


De Langedijker Beddenrace leek in het water te vallen, maar de organisatie besloot toch door te zetten, hopende dat voorspelde opklaringen ook echt zouden komen. Na een vertraagde start klaarde het inderdaad op en zo werd de 39e editie toch nog geslaagd, zo meldt Alkmaarsdagblad.

Nadat het evenement in 2015 dreigde te eindigen door teruglopende deelname, regeltjes en geldtekort, werd het stokje door een vers team opgepakt en nu is de Beddenrace Langedijk is weer springlevend.  De 39e editie telde meer dan vijftig duo’s, de kinderraces in de middag waren een succes en er waren weer veel tenten en feestjes rond het evenement.

Zowel langs het parcours als op het middenterrein via een groot scherm werden de races gevolgd. Toeschouwers zagen al ruim voor de 2,5 uur looptijd dat Koen de Waard en Tom Bruin hun titel met succes zouden gaan verdedigen.

Erwin Boos en Maikel Sprenkeling waren vorig jaar tweede, maar Maikel moest met een buikspierscheurtje opgeven, waardoor Frank Biersteker en Kay Oosterling de runners-up konden worden. Duo Emo Broos – Bram Valbracht pakte de derde plaats. Rob van der Leek en Imke Glas wonnen in de gemengde klasse en Sam Albracht en Jelle Polko waren de beste junioren. (foto: NH Nieuws / Anne Klijnstra)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl