Restaurant De Klok in Egmond aan Zee is donderdag volledig uitgebrand. Tijdens de grote brand zijn zeker twee personen gewond geraakt, kreeg mediapartner NH Nieuws te horen van de Veiligheidsregio. De rookontwikkeling was dusdanig groot dat in de regio een noodwaarschuwing werd verspreid via NL-Alert, met het advies om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.

De brand in het restaurant ontstond rond 15:30 uur door een ongeluk met een gasfles van de terrasverwarming. De brandweer schaalde groot op en  gebruikte voor het blussen onder andere zeewater, met medewerking van de reddingsmaatschappij. Ook werden omwonenden in veiligheid gebracht. De eigenaren van de nabij gevestigde sigarenzaak en een speelgoedwinkel hebben hun spullen weggehaald. De grote brand trok veel bekijks.

Een paar medewerkers raakten lichtgewond en hun brandwonden zijn in een ambulance behandeld. Ooggetuige Cor Mooij vertelde mediapartner NH Nieuws dat iemand vast zat op het toilet. "Deze persoon heeft een raampje ingeslagen om te ontsnappen en is daarbij gewond geraakt."

Om 21:04 uur volgde een NL-Alert bericht dat de brandweer het vuur onder controle had gekregen. Daarna werd nog nageblust. Op YouTube zijn beelden van de brand te zien.

Donderdagmiddag nog startte Juna Breuer, zus van een van de drie eigenaren, een online inzameling op getfunded.nl. Broer Jules, en Rob en Mirjam kenden sinds de overname vorig jaar al een flinke tegenslag, toen het restaurant door flinke wateroverlast enige tijd dicht moest en meerdere onderdelen moesten worden vervangen.

"Alles wat net gerestaureerd was, alles wat zij met hart en ziel hebben opgeknapt, de zaak die precies was zoals zij het wilden hebben, is vernield" schrijft Breuer. "De complete zaak gaat plat gegooid worden omdat er niks meer van over is. Het personeel, en eigenaren, zijn in diepe shock." De teller van de inzameling stond binnen twaalf uur al op 5.675 euro, dankzij 221 donaties.

Uit solidariteit is muziekevenement Loop naar de Pomp, dat zondag in het dorpshart zou plaatsvinden, afgelast. Ook kan de veiligheid van bezoekers niet gegarandeerd worden, omdat er rond het afgebrande pand veel hekken staan (foto: NH / Anne Klijnstra)
Pin It
Bekeken: 4627x
https://ee.itk.ac.id/data/