Langedijk Centraal


Maandag kreeg wethouder Marcel Reijven van gemeente Langedijk samen met collega's uit andere regiogemeenten de gelegenheid om een kijkje te nemen bij de VakantieFUN in sportcomplex De Meent Bauerfeind in Alkmaar. VakantieFUN biedt een vakantieprogramma speciaal voor kinderen met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum (zoals autisme, ADHD, etc.).

Voor ouders en verzorgers is het vaak een uitdaging om zes weken zomervakantie te organiseren voor hun kinderen. Gemeenten krijgen regelmatig vragen over vakantieopvang voor kinderen met een beperking of stoornis. Daarom organiseert stichting Sport-Z samen met de gemeentes Alkmaar, Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard en Langedijk de VakantieFUN.

Dat niet alleen de kinderen dolenthousiast zijn over de VakantieFUN blijkt ook uit de reactie van de wethouders die maandag een kijkje namen bij de kinderen: “VakantieFUN is leren genieten voor zowel kinderen als ouders, want dat is voor deze doelgroep niet vanzelfsprekend. Er zijn veel voorzieningen, maar niet voor hen. En hoe mooi is het, dat we dit zo dichtbij huis kunnen aanbieden.”

VakantieFUN biedt een sportief en creatief programma aan kinderen tussen de 6 en 17 jaar oud met een indicatie in het GGZ-spectrum. In kleine groepjes en onder professionele begeleiding kunnen 24 kinderen per dag meedoen aan de VakantieFUN.

Vanwege de positieve reacties wil Sport-Z ook een VakantieFUN-dag in de herfstvakantie organiseren. Deze pilot-dag zal op woensdag 24 oktober plaatsvinden.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl