De ondernemingsraden van zowel Heerhugowaard als Langedijk zien het liefst beide gemeenten ook bestuurlijk (dus volledig) met elkaar fuseren. Een ambtelijke fusie levert te weinig op, zo vinden ze. Daarmee verwijzen ze naar een haalbaarheidsonderzoek van Berenschot, waaruit bleek dat de samenwerking tussen de gemeenten al zo goed is dat een ambtelijke fusie veel minder oplevert dan eerst gedacht. Bovendien kost een ambtelijke fusie veel geld.

Een ambtelijke samenvoeging zal bijvoorbeeld de onderbezetting bij beide gemeenten niet verhelpen, een volledige fusie is dan efficiënter. Bovendien vergoedt het Rijk dan miljoenen aan fusiekosten. Op 18 september gaan de gemeenteraden in gesprek over de plannen rond ambtelijk fuseren. De ondernemingsraden willen dat daarvoor in de plaats gepraat wordt over een volledige fusie.

Daarmee komen een aantal (vooral Langedijker) partijen die aan blijven dringen op  onafhankelijkheid verder onder druk te staan. Saillant detail: op dit moment speelt een meningsverschil tussen beide gemeenten over de hoogte van nieuwbouw in het Waardse stationsgebied. Heerhugowaard ziet bebouwing tot 50 meter wel zitten, Langedijk vreest horizonvervuiling voor het Oosterdelgebied. Bij een volledige fusie zou Langedijk op dergelijke zaken veel meer invloed kunnen uitoefenen.
Pin It
Bekeken: 3303x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/