Langedijk Centraal


Om ervoor te zorgen dat professionals minder snel langs elkaar heen werken als het om kinderen en jeugdigen gaat, hebben de gemeenten Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard samen met nog vijftien gemeenten uit de regio de VIN (Vroeg samenwerken In Noord-Holland-Noord) in het leven geroepen en maandag is de nieuwe website vroegsamenwerken.nl gelanceerd.

De website geeft informatie over de zogeheten Verwijsindex aan ouders en aan professionals die nog niet met de Verwijsindex werken.

In hun jonge leven hebben kinderen al met veel professionals te maken, zoals leerkrachten, verloskundigen, (huis)artsen, GGZ, GGD, en jongerenwerkers. De bedoeling van de Verwijsindex is dat professionals in het systeem hun naam en contactgegevens koppelen aan die van het kind waar ze mee te maken hebben. Op het moment dat een andere professional met hetzelfde kind te maken krijgt, verschijnen de contactgegevens van de vorige professional(s) in beeld. Zo kunnen deze met elkaar contact opnemen en overleg plegen.

“Met de meeste kinderen en jongeren in de regio Alkmaar gaat het gelukkig goed. Toch zijn er kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar die risico’s lopen of problemen hebben. Zij mogen niet tussen wal en schip raken omdat professionals niet van elkaar af weten," zegt Alkmaarse wethouder Elly Konijn-Vermaas.

De gemeenten hebben de uitdaging om alle professionals te laten werken met dit systeem en spoort organisaties aan om de Verwijsindex in gebruik te nemen. Het verwijssysteem is alleen te gebruiken door professionals van bevoegde organisaties.

De nieuwe website geeft informatie over onder andere de werkwijze en hoe de privacy geregeld is. (Zorg)professionals kunnen zich via deze website aanmelden voor de Verwijsindex.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl