Langedijk Centraal


Sinds april staat het meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling Veilig Thuis onder verscherpte toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De inspectie heeft aangekondigd dat dit voorlopig zo blijft. Veilig Thuis staat in ieder geval tot en met eind september onder toezicht.

Veilig Thuis kampt al bijna twee jaar met lange wachtlijsten. Soms moeten cliënten 2,5 maand wachten op hulp. In april stonden er nog 200 mensen op de wachtlijst. Veilig Thuis kan inmiddels binnen 5 dagen reageren op een melding, maar de lijst met zaken die onderzocht moeten worden neemt, net als het aantal meldingen, verder toe.

De inspectie vindt het Meerjarenplan 2018-2020, dat het meldpunt heeft opgesteld niet toereikend om het wachtlijstprobleem op te lossen omdat de oorzaak van het probleem niet belicht wordt. Ook het financiële plaatje is nog niet compleet en de inzet van personeel is onduidelijk.

Voor het wegwerken van de wachtlijsten heeft Veilig Thuis veel geld nodig om extra personeel in te kunnen zetten. De zeventien aangesloten gemeenten hebben in zomer 2017 al gezamenlijk ruim een half miljoen euro geïnvesteerd, maar het is nog niet zeker of ze dat dit jaar weer gaan doen.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl