Hoewel gemeente Langedijk positief is over de Sociale Winkel, heeft deze een slechts een deel van de aangevraagde subsidie toegekend gekregen. De Sociale Winkel ontvangt 19.000 euro van de gemeente voor het project ‘Energiek’, waarmee energieke ouderen meedoen aan activiteiten die aansluiten bij hun vaardigheden en interesses. Om het project uit te voeren had de stichting een budget van 50.000 euro geraamd.

Dat de gemeente niet het hele bedrag subsidieert heeft te maken met dat ingediende plannen. Deze werden niet innovatief genoeg bevonden. In Langedijk worden op andere locaties soortgelijke activiteiten geïnitieerd. Toch houdt de gemeente de deur op een kier. Als de stichting meer vindingrijke ideeën indient, dan kan er altijd opnieuw een subsidieaanvraag gedaan worden.

Het project ‘Energiek’ is er ook voor mensen met een beperking of met een achterstand op de arbeidsmarkt. Het aantal deelnemers staat nu op twintig, maar het is de bedoeling dat de teller op 100 komt te staan. Het doel van het project is om senioren actief en zelfredzaam te houden en, wanneer nodig, ook uit een sociaal isolement te trekken.
Pin It
Bekeken: 2434x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/