Samen met vertegenwoordigers van de ondernemersverenigingen en individuele ondernemers is gemeente Langedijk begonnen met het opstellen van een economische visie voor de periode 2019 - 2029. Na een kick-off op 12 juli, werkt het ondersteunende Bureau Buiten nu aan een eerste schets voor de nieuwe visie.

Vorig jaar werd in het reguliere bestuurlijk overleg tussen de gemeente en ondernemers van Langedijk geconstateerd dat de economische visie uit 2011 wel een update kon gebruiken. Eind 2017 heeft de gemeenteraad budget hiervoor vrijgemaakt en in maart heeft het college ingestemd met het plan van aanpak. De gemeente wordt bij de vorming ondersteund door Bureau Buiten uit Utrecht.

Voorafgaand aan de kick-off interviewde Bureau Buiten vertegenwoordigers van Stichting Toeristische Promotie Langedijk (STPL), de Algemene Ondernemersvereniging Langedijk (AOL), de Bedrijfskring Langedijk (BKL) en de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) en individuele ondernemers. Daaruit kwamen al heel wat sterke en zwakke punten naar voren, die tijdens de bijeenkomst verder zijn besproken.

Als sterke punten werden onder andere genoemd de goede bereikbaarheid van de westzijde van Langedijk en de groeimogelijkheden voor recreatie en toerisme. De bereikbaarheid van de oostzijde van Langedijk werd juist als zwakte benoemd, evenals het relatief lage voorzieningenniveau in de gemeente, met name voor jongeren. Daarnaast werden de energietransitie, circulaire economie en verdergaande digitalisering benoemd als uitdagingen voor zowel het bedrijfsleven als de gemeente.

Bureau Buiten uit Utrecht werkt nu aan een eerste schets voor de nieuwe economische visie, die opnieuw zal worden besproken met vertegenwoordigers van de ondernemersverenigingen, individuele ondernemers. Ook de gemeenteraad wordt betrokken bij de nieuwe visie, onder andere via nieuwsbrieven en bedrijfsbezoeken. Het is de bedoeling dat er eind 2018 een inspirerende visie met een concreet uitvoeringsprogramma klaar ligt.
Pin It
Bekeken: 2338x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/