Het voorontwerp van een hoge woontoren in het Heerhugowaardse stationsgebied heeft in Langedijk nogal wat stof doen opwaaien. Ger Nijman van coalitiepartij Dorpsbelang Langedijk sprak tegenover het NHD van "een stukje provoceren". Ook wethouder Ad Jongenelen van Langedijk liet de krant weten dat het plan niet goed valt: "Als je als partners samen de toekomst in wil, hou dan een beetje rekening met je buren."

Het college van Heerhugowaard heeft de kritiek vernomen, maar houdt zich vooralsnog op de vlakte. Gemeente Heerhugowaard ziet een in het oog springend gebouw wel zitten als 'landmark', dus dat is ook waar de projectontwikkelaar mee naar buiten kwam: een twintig verdiepingen hoge woontoren aan de Industriestraat.  In Langedijk werd al eerder gemopperd over horizonvervuiling na de presentatie van een plan voor een gebouw met acht verdiepingen. Vanuit het Oosterdelgebied zou het pand goed te zien zijn. Dit gebouw moet nog eens 2,5 keer zo hoog worden.

Verantwoordelijk wethouder voor Heerhugowaard Monique Stam is op vakantie, maar collegewoordvoerder Hans Janssen laat weten dat het college sowieso "nog niet echt een mening heeft" over het opmerkelijke voorontwerp. "Het staat iedereen vrij om plannen te ontwikkelen". Zoals gewoonlijk wordt dan een gemeentelijke procedure gestart om het voorontwerp te toetsen en daarbij kunnen bezwaren ingediend worden. Dinsdag wordt in het Stadsnieuws meer informatie verstrekt.
Bekeken: 2983x