Langedijk Centraal


In de Grote Kerk interviewde KunstNetTV vier begenadigde musici over hun liefde voor muziek en de keuze voor een bepaald instrument. Zij zijn enkele van de muzikanten die op dinsdag 10 juli a.s. met behulp van videoschermen een uniek concert in de Grote Kerk én op de Lindengracht verzorgen.

Behalve stadsbeiaardier Christiaan Winter komt bijna niemand in de hoge toren van de Grote Kerk waar het carillon hangt en klavier staat. Hetzelfde geldt voor het bijzondere Hagerbeer/Schnitger orgel. Bovendien is het hoogst ongebruikelijk dat de organisten Frank van Wijk en Pieter van Dijk een speciale bewerking van de finale van het 3e Brandenburger concert van Bach quatre-mains spelen.

Mike Fentross is, behalve artistiek leider van barokensemble La Sfera Armoniosa, een begenadigd Theorbe (luit) bespeler.
De vier musici vertellen over de geschiedenis van hun geliefde muziekinstrument, hun passie voor muziek en bespelen hun instrument. Wanneer word je geraakt door muziek en… wat wil je overbrengen bij de luisteraar? Het Victoriefonds Lindegrachtconcert op 10 juli is een bijzonder concert omdat totaal verschillende instrumenten op een hoogst ongebruikelijke manier met elkaar worden gecombineerd.

De film is tot en met 31 juli dagelijks om 10:00 uur en 22:00 uur uitgezonden bij HALStad Centraal, maar is ook te zien via de website van KunstNetTV.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl