De verhuizing van het gemeentehuis naar het bijna naastgelegen cultureel educatief centrum De Binding gaat 900.000 euro meer kosten dan het budget van 3,2 miljoen, dat in de meerjarenbegroting is opgenomen. Ondanks de meerkosten is het college echter nog steeds van mening dat de verhuizing een besparing zal opleveren en vraagt de gemeenteraad om het extra geld.

De extra kosten zitten vooral in de stijging van de bouwkosten, constructieaanpassingen en ontwerpaanpassingen om bijvoorbeeld de publieke ruimtes 'AVG-proof' te maken. Dat wil zeggen dat privacy beschermd wordt. Daarnaast moeten er meer vierkante meters onder handen genomen dan eerder beraamd. In de extra kosten van negen ton is ook een onvoorziene post van 150.000 euro opgenomen.

In februari van dit jaar waren de Wmo-consulenten, Jeugdconsulenten en Jeugd- & Gezinscoaches al verhuisd naar De Binding. Gemeente Langedijk wil met oog op de toekomst de publieksdiensten en bestuursfuncties ook verhuizen naar het naastgelegen pand.

De gemeente verwacht dat door onder andere de samenwerking met Heerhugowaard en het mogelijke vertrek van de brandweer het gebouw aan de Vroedschap leger wordt. Door intrek in De Binding te nemen wordt zo ook dit pand weer ten volste benut.
Pin It
Bekeken: 3855x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/