Zaterdag 30 juni wordt het Kofschipfestival gehouden op Vaders museale Schuitenhelling in Broek op Langedijk. Op het industriële erfgoed wordt de 125e verjaardag gevierd van 't Kofschip, het oudste schip van Langedijk. Dat gebeurt met een openstelling, een kunstexpositie en activiteiten voor kinderen.

Naast 't Kofschip uit 1893 zijn meer schepen met een rijke Langedijker historie te zien in de schouw- en restauratiewerf van Nico Vader (64), zoals De Westfries en Trio 4 uit 1922. Ook De Geestman is te bekijken, een replica van een houten damschuit.

De kunstenaars van Atelier6 in Heerhugowaard houden op de schuitenhelling een expositie en zijn actief bezig met beeldhouwen, keramiek bakken en schilderen. Ook is er een kunstsmid, die stukjes staal kan omtoveren in rozen. Voor de kinderen zijn er kraampjes met Oudhollandse spelletjes. De oorlam (borrel) is van 't Kofschip.

Scheepsbouwer Nico Vader nodigt iedereen uit op de werf, om te zien en te horen hoe het er vroeger in de scheepsbouw aan toeging. Op 30 juni vaart De Broekervaart gratis elk uur heen en weer tussen Heerhugowaard en de werf. Kijk voor meer informatie op schuitenhelling.wordpress.com en broekervaart.nl. (foto: Schuitenhelling)
Pin It
Bekeken: 3109x
https://ee.itk.ac.id/data/