Groep 8-leerlingen van tien basisscholen in de gemeente Langedijk namen de afgelopen zes maanden deel aan het innovatieproject Hands-On! Ze gingen langs bij bedrijven in de regio, maakten bloemstukken en sloten af met robots van LEGO.

Hands-On! is bedoeld voor groep 8-leerlingen met advies vmbo basisberoeps- of praktijkonderwijs. Projectcoördinator Kristel Hoogeveen vertelt: “Tijdens Hands-On! bezochten de kinderen middelbare scholen. Ook daar waren ze enthousiast over: ze kijken zelfverzekerder naar de toekomst en veel kinderen weten al waar ze straks heen willen.”

Tes, groep 8-leerling van De Wijde Veert: “Hands-On! was heel leuk en leerzaam. Ik vond het fijn om even uit de klas te zijn en iets nieuws te leren. Veldzorg vond ik het allerleukst, toen ploegden we akkers om en zochten we beestjes. Ook hebben we geholpen om de akkers te verbouwen.”

Ilonka, de moeder van Roy: “Het is een onwijs mooi project en Roy vond alles het leukst, dat zegt genoeg. Zelf ben ik een paar keer mee geweest, net als de opa van Roy. We hebben vaak gedacht: was dit er maar geweest toen wij jong waren, dan hadden we ook kunnen leren door te doen!”

 
Pin It
Bekeken: 2224x
https://ee.itk.ac.id/data/