In Langedijk hebben er tien basisscholen zo'n zes maanden meegedaan aan een innovatieproject, om taal-, reken- en studievaardigheden te ontwikkelen op een praktische manier. Eén dag in de week kregen de kinderen les op De Koolvlet in regio Zuid, of de Mariaschool in regio Noord. Vaak gingen ze daarna op bedrijfsbezoek of naar buiten de natuur in.

De leerlingen die deelnamen aan het HandsOn! project werden verdeeld in twee groepen van twaalf leerlingen. De onderwerpen voeding, groen, milieu en techniek werden in een half jaar behandeld. Het initiatief is bedacht voor de kinderen met schooladvies vmbo-BB en praktijkonderwijs. Zo krijgen de kinderen meer inzicht in wat ze op de middelbare school gaan doen en kunnen ze alvast bedenken wat ze interessant vinden en willen gaan doen.

Bedrijven in de regio van Langedijk die bereid zijn zich beschikbaar te stellen voor een werkbezoek van de leerlingen, kunnen zich aanmelden bij projectleidster Mariska Bouwer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 2270x
https://ee.itk.ac.id/data/