Afgelopen woensdag is er duidelijk geworden welke portefeuilles de Langedijker wethouders op zich gaan nemen. In totaal is er één nieuwe portefeuille bijgekomen; LHTBI.

Jasper Nieuwenhuizen van de VVD Langedijk zal deze taak op zich nemen. Verder zal de VVD'er zich bezig houden met economische zaken en financiën. Ook zal Nieuwenhuizen verantwoordelijk worden voor de besprekingen met Heerhugowaard over een ambtelijke fusie tussen de twee gemeenten.

Ad Jongenelen van Dorpsbelang Langedijk zal de portefeuilles woningbouw, volkshuisvesting en ruimtelijke ordening tot zich nemen, net als het project 'Langedijk Ontwikkelt Met Water'.

De 'sociale' portefeuille gaat naar Marcel Reijven van de PvdA Langedijk. Jeugdzorg, jongeren, werk en inkomen, ouderen en vrijwilligersbeleid zullen in de portefeuille zitten van deze nieuwe wethouder.

Tenslotte gaat de 'culturele' portefeuille naar Nils Langedijk van Hart voor Langedijk/D66. Hij zal zich buigen over de onderwerpen onderwijs, kunst, cultuur, musea en duurzaamheid.

De vorige bestuursperiode werkte het college nog met drie wethouders. Omdat de tijdsdruk te groot werd voor de wethouders heeft de raad deze keer besloten vier wethouders te introduceren voor de aankomende bestuursperiode.
Bekeken: 2175x