Langedijk Centraal


Zoals al aangekondigd gooit Connexxion op 22 juli een groot aantal buslijnen op de schop in regio Noord-Holland Noord. Het meest in het nieuws was de Alkmaarse stadsbus 5 langs het ziekenhuis, vanwege verwoede pogingen om deze te behouden. Het mocht niet baten. Er zijn meer buslijnen waarop beknibbeld wordt, zoals de 10 via Langedijk, maar op andere lijnen zoals de 1, 2, 4 en 6 komen juist meer bussen. Ook krijgt een aantal lijnen andere nummers.

Wie gebruik maakte van lijn 5, zal vanaf 22 juli op het station moeten overstappen voor een bezoek aan het ziekenhuis. Wel rijden er er meer bussen op de alternatieve, en ook aangepaste, buslijn 1.

Lijn 2 en 4 Overdie – Station – Daalmeer krijgen meer ritten, die deels over elkaars traject rijden en dat van lijn 3 Alkmaar Station - Daalmeer, waarvan ritten worden geschrapt. Van en naar Oud-Overdie kunnen busreizigers met de nieuwe lijn 8 of lijn 163.

Lijn 6 Bergen – Alkmaar Station – Heerhugowaard krijgt meer ritten, maar wordt wel gesplitst in de 162 naar Heerhugowaard en de nieuwe lijn 166 naar Bergen. De 162 rijdt overdag vier keer per uur. Van en naar Heerhugowaard-Noord is er de 160. In de zomervakantie komt tussen Alkmaar Station, Bergen Plein en Bergen aan Zee de nieuwe 866 erbij.

Lijn 9 Alkmaar Station – Oudkarspel wordt de 169 en krijgt in de spits ook meer ritten. Lijn 10 Alkmaar Station – Oudorp – Langedijk – Heerhugowaard wordt omgelegd eindigt straks in Sint Pancras. Zo verdwijnt de busverbinding tussen Langedijk en Heerhugowaard, maar wordt Sint Pancras  's avonds en in het weekend weer aangesloten.

Voor het complete overzicht van veranderingen, ga naar connexxion.nl.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl