Langedijk Centraal


Tijdens een drukbezochte raadsvergadering zijn dinsdagavond vier nieuwe wethouders aangesteld door de gemeenteraad van Langedijk. Met negen blanco stemmen probeerde de oppositie nog een statement te maken maar dat weerhield de burgemeester niet om de wethouders officieel te benoemen.

Vanuit de oppositie werden de nodige vragen gesteld over uitstel. ''We hebben als partij niet voldoende tijd gehad om het bestuursakkoord te bestuderen'', merkte Annelies Kloosterboer van Kleurrijk Langedijk op.

Voor waarnemend burgemeester Leontien Kompier bleek het daarmee niet alleen de eerste maar ook gelijk een zware Langedijker raadsvergadering.
De nieuwe coalitie bestaat uit Dorpsbelang Langedijk, VVD, Hart voor Langedijk/D66, PvdA en CU en levert drie nieuwe wethouders.

Het gaat om Ad Jongenelen van Dorpsbelang, Nils Langedijk van Hart voor Langedijk/D66 en Marcel Reijven van PvdA. Jasper Nieuwenhuizen was al wethouder namens de VVD en blijft. De Christenunie is binnen het college van B&W de enige partij die geen wethouder levert.

Afscheid werd genomen van Jan Piet Beers (Dorpsbelang) en Gerard Rep (CDA). Beiden werden tijdens het afscheid geprezen voor het goede werk dat ze de afgelopen periode hebben geleverd.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl