Op 25 mei wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht voor bedrijven, overheden en ook vrijwilligersorganisaties. Wie in gebreke blijft kan een hoge boete verwachten. Sportverenigingen in Langedijk moeten daarom de komende maanden inspanningen verrichten om klaar te zijn voor deze wet.

De wet heeft een tweeledig doel: bewustwording van de risico’s die onzorgvuldig omgaan met persoonsgegevens met zich meebrengt en maatregelen vragen van alle instanties die ze opslaan of verwerken.

Langedijk vindt het belangrijk dat persoonsgegevens bij sportverenigingen in goede handen zijn. Samen met Team Sportservice organiseert de gemeente daarom een gratis cursus om de verenigingen ‘AVG-proof’ te maken.

Door de Stichting AVG Verenigingen is een tool ontwikkeld en gelanceerd, waarmee sportclubs aan de slag kunnen. Met dit online programma kunnen zij eenvoudig de AVG-wetgeving implementeren. Wethouder Jasper Nieuwenhuizen: “Maar het alleen informeren volstaat in onze ogen niet. Daarom bieden wij de verenigingen een aanpak aan, die stimuleert dat zij daadwerkelijk tot actie over gaan.”

De tweedelige cursus is op de woensdagen 16 mei en 13 juni in de raadzaal van het gemeentehuis van Langedijk van 19:30 tot 21:30 uur. Op de eerste avond wordt met name ingegaan op de noodzaak en theorie achter de wetgeving, en op de tweede worden de puntjes op de ‘i’ gezet rond de praktijk. Bij goede afronding wordt een officiële verklaring meegegeven.

Verenigingen kunnen zich aanmelden via teamsportservice.nl. Vragen kunnen worden gericht aan mw. M. Poel van de gemeente (0226-33443 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). De online tool kost 25 euro, mocht de sportbond deze niet verstrekken.
Pin It
Bekeken: 2348x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/