VVD Langedijk heeft maandag schriftelijk vragen gesteld aan het college over de financiering door buitenlandse organisaties van de moskee Al Mohsinien aan de Potjesdam in Zuid-Scharwoude.

Maandag maakte mediapartner NH Nieuws bekend dat meerdere islamitische organisaties in Nederland financiering aangevraagd hebben of ontvangen hebben uit Qatar, Koeweit of Saoedi Arabië. Het gaat om 39 islamitische organisaties in Nederland, waaronder de moskee Al Mohsinien.

Dat blijkt uit drie lijsten waarop NRC en Nieuwsuur de hand op wisten te leggen. Financiering vanuit conservatieve Golfstaten is omstreden, vanwege de zorg dat hiermee ongewenste invloed wordt uitgeoefend in Nederlandse moskeeën. In totaal worden 39 islamitische instellingen in Nederland genoemd.

De organisatie in Zuid-Scharwoude zou in 2010 geld hebben aangevraagd in Saoedie-Arabië. De voorzitter van de moskee erkent dat, maar zegt dat er "geen cent" is overgemaakt. (Foto: Reliwiki/Job van Es)
Pin It
Bekeken: 4968x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/