Langedijk Centraal


De taartenbakactie die leerlingen van basisschool Barnewiel in Oudkarspel organiseerden voor hun zieke klasgenoot Bas heeft ruim 2.200 euro opgeleverd. Het bedrag is in tweeën gedeeld en woensdag overhandigd aan Kika en Wensenambulance Amsterdam. Bas was erbij via Facetime.

De strijd tegen kanker begon voor Bas na een val op het schoolplein in oktober. Hij had zijn arm gebroken en een röntgenfoto bracht een zwakke plek aan het licht: botkanker. Bas moet nu meerdere chemokuren ondergaan en daar heeft hij het enorm zwaar mee.

Met de verkoop van de taarten probeerden de klasgenootjes van groep 7/8 hem een steuntje in de rug te geven en geld op te halen voor Kika en Wensenambulance Amsterdam. Er kwamen donaties binnen van onder andere Nh1816 Verzekeringen en Hondsdraf Hoveniers. Er waren ook spontane acties. Zo werd de opbrengst van de verkoop van twee kinderfietsen ook gedoneerd.

Juf Tammy Reurslag is apetrots op haar leerlingen, vertelt ze mediapartner NH Nieuws. "Voor beide stichtingen ligt een bedrag van 1.100 euro klaar. Bedrijven in de regio hebben het opgehaalde bedrag nog eens verdubbeld. Ook zij leven mee met Bas dat is echt fantastisch. Hier krijg je echt ontzettend veel energie van." (foto: Facebook obs Barnewiel)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl