Bij een accordeon denken mensen meestal aan volksmuziek, maar er is veel meer mogelijk met dit instrument. Dat zal het accordeonensemble Opus 2  op zondag 8 april laten horen in de Koogerkerk van Zuid-Scharwoude.

Opus 2 staat onder leiding van Hans Barten en is bekend om zijn zoektocht naar vernieuwing. Door dwingend samenspel, interessante cross-overs in stijl, muzikale zeggingskracht en speelse oorspronkelijkheid heeft het ensemble zich ontwikkeld tot een waar pleitbezorger van het accordeon en uniek in zijn soort. Het ensemble heeft dan ook veel opgetreden in binnen- en buitenland.

De titel 'Compositions in Colours' onthult dat de componisten zich bij het schrijven van nieuwe werken voor dit ensemble lieten leiden door schilderijen van grote meesters. Zo is het stuk 'Accordeonistic' van Jense Meek gebaseerd op Compositie 10 van Piet Mondriaan en liet John Franceschina liet bij 'Vuurwerk' inspireren door Vincent van Gogh’s doek 'Viering van de 14e juli in Parijs'. Mede door de inzet van groot slagwerk is deze compositie een waar Vuurwerk. Franceschina verblijft in Nederland voor een nieuwe opera voor Opus 2 en zal dan ook aanwezig zijn bij het concert.

Het publiek is deelgenoot van een spannende demonstratie van virtuositeit en muzikale veelzijdigheid: Russische volksmuziek, sensuele bossa nova, seriële muziek, hedendaagse muziek die speciaal voor dit ensemble is geschreven: alles komt aan bod.

Het concert start om 15:00 uur en entree kost 10 euro. Reserveren kan via alphenopus2.nl. Ook is er kaartverkoop aan de zaal vanaf 14:30 uur.
Pin It
Bekeken: 2312x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/