In het slot van de waterpolocompetitie 3e Bondsklasse B stond zaterdag de derby DAW tegen De Reuring op het programma. De teams uit Langedijk en Alkmaar konden de punten beide goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. De Reuring werd echter overtuigend verslagen met 20-8.

Het Langedijker team begon scherp aan de wedstrijd en pakte al binnen een halve minuut een 0-2 voorsprong. DAW schrok wakker en binnen hetzelfde tijdsbestek was de stand weer gelijk. Het stuivertje wisselen ging nog door gedurende het hele eerste kwart, dat werd afgesloten met 5-4.

In het tweede kwart kon DAW de wedstrijd naar zich toe trekken. De Reuring werd van scoren afgehouden en moest vier doelpunten incasseren (9-4). Tijdens de derde periode vervloog de hoop voor de Langedijkers, terwijl de tegenstander de stand uitbouwde naar 17-6.

In het laatste kwart kon De Reuring nog wel twee keer scoren, maar DAW maakte drie doelpunten, dus de uitslag werd 20-8.

De mannen van De Reuring staan nu elfde en voorlaatste met 17 punten en moet dus vrezen voor degradatie. Er zijn nog wel wat kansen, want de nummer tien DTW staat ook op 17, al heeft het nog een inhaalwedstrijd tegoed. Het gelijkspel tussen de twee teams, twee weken geleden, zou de Langedijkers wel eens fataal kunnen worden.