Langedijk Centraal


Het Centraal Stembureau van de gemeente Langedijk heeft vrijdagochtend om 10.00 uur de definitieve uitslag voor de raadsverkiezingen vastgesteld. De zetelverdeling blijft ongewijzigd. Dorpsbelang Langedijk zakt van zes naar vier zetels en komt daarmee op gelijke hoogte met de VVD.

Kleurrijk Langedijk blijft op drie zetels, maar Hart voor Langedijk/D66 zakt van drie naar twee, en komt daarmee op gelijke hoogte met het CDA, GroenLinks en ook Senioren Langedijk dat van nul zetels komt. De PvdA en de ChristenUnie moeten het opnieuw stellen met één zetel.

Vrijdagmiddag starten de coalitieonderhandelingen met openbare beschouwingen over de verkiezingsuitslag en een eerste verkenning naar het vervolg. De nieuw verkozen raadsleden komen daarvoor bijeen om 16.00 uur in het gemeentehuis aan de Vroedschap. Deze bijeenkomst is openbaar.

Dinsdag 27 maart om 20.00 uur is er een bijzondere raadsvergadering waarin de rechtmatigheid van de verkiezingen wordt vastgesteld, het onderzoek van de geloofsbrieven plaatsvindt, maar ook het afscheid van de niet terugkerende raadsleden.

De nieuwe gemeenteraad van Langedijk wordt op donderdag 29 maart geïnstalleerd, tijdens een openbare vergadering om 20.00 uur.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl