Na de te verwachten kleine stijging in januari is het aantal WW-uitkeringen in Noord-Holland Noord verder gedaald. In februari was de daling 1,6%, gelijk met de landelijke afname. Gemeente Langedijk liep uit de pas, met een kleine stijging van 0,5%.

In februari steeg het aantal WW'ers in Langedijk van 414 naar 416. Over een heel jaar is de afname nog altijd -21,2%. Op dit moment zit 2,8% van de Langedijker beroepsbevolking in de WW. Dat is ruim onder het landelijk gemiddelde van 3,7%. Heerhugowaard vertoonde ook een minieme stijging (0,1%), Alkmaar zag een daling van 2,1%.

Vooral voor werkgevers in de grote sector zorg & welzijn is steeds moeilijker is om geschikt personeel te vinden. Bijna een vijfde van het totaal aantal werknemers in Noord-Holland zit in deze sector. De grootste toename in werkgelegenheid wordt verwacht in de verpleging, verzorging en thuiszorg, maar er wordt ook gezocht artsen en medisch praktijkassistenten.

De zorgsector zoekt samen met de overheid en onderwijsinstellingen naar oplossingen. Dat is een grote uitdaging, omdat de sector naast banengroei ook te maken krijgt met vergrijzing: 23% van de werknemers is ouder dan 55 jaar. Vanaf 2017 zijn structureel extra middelen ter beschikking gesteld om de kwaliteit in de verpleeghuizen te vergroten.
Pin It
Bekeken: 2173x
https://ee.itk.ac.id/data/