De actie van leerlingen van basisscholen De Koolvlet en de Phoenix uit Broek op Langedijk voor een brug ter voorkoming van de onveilige verkeerssituatie rond beide scholen is een succes. Zij gingen dinsdagavond naar het gemeentehuis met spandoek, koekjes en foto’s van de onveilige verkeerssituatie om de gemeente van het probleem bewust te maken.

Er zijn weinig parkeerplaatsen rondom de school en tijdens de breng- en haaltijden ontstaat een verkeerschaos. Haastige ouders parkeren dubbel en kinderen moeten er fietsend of lopend omheen laveren. Zowel de leerlingen als de docenten zijn bang dat er ongelukken van komen.

De raadsleden waren onder de indruk van de actie van de leerlingen en snapten het probleem. In de aansluitende raadsvergadering bracht Kleurrijk Langedijk een breedgedragen motie in waarin zij het college vroegen om een oplossing.

Wethouder Jasper Nieuwenhuizen kan zich ook vinden in het plan van de leerlingen om een brug over de Laansloot aan te leggen zodat de ouders aan de overkant kunnen parkeren. De aanleg zal tussen de € 70.000 en € 150.000 euro gaan kosten. Hij vroeg de raad om op 6 maart een besluit te nemen over een voorbereidingskrediet. (foto: Bing Maps)
Pin It
Bekeken: 2715x
https://ee.itk.ac.id/data/