Langedijk Centraal
00:00
55
00:00


Het is de eerste keer dat een groots evenement zoals de Unieke Winterspelen  voor de promotie van aangepaste sporten werd georganiseerd. Het idee is ontstaan vanuit de regionale samenwerkingsovereenkomst Aangepast Sporten.

Zeven wethouders uit regio Alkmaar tekenden maandag deze overeenkomst om het aangepast sporten regionaal op de kaart te zetten en te ontwikkelen. "Vaak kun je mekaar goed vinden in de sport, dat zie je niet alleen bij gemeentes maar ook bij sporters onderling. Sport verbroedert, " zegt sportwethouder van Langedijk Jasper Nieuwenhuizen.

Het tweedaagse sportevenement Unieke Winterspelen in en om Sportcomplex De Meent werd zondag en maandag druk bezocht door meer dan 1250 enthousiaste bezoekers met een beperking. Tijdens de sportinstuif mochten ze allerlei sporten uitproberen, van schaatsen tot trampolinespringen, van bobstarten tot curling.

Maandag was het evenement uitsluitend voor de leerlingen van het speciaal onderwijs en konden zij zich de hele dag uitleven op allerlei sporten. Ook maakte de BZT-presentator Pepijn Gunneweg samen met de bezoekers een groot feest op het muzikale podium van Showhero.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl