Op 30 januari stelde het college Langedijk de kadernota 'Langedijk beweegt mee'. Om sport en bewegen meer in te kunnen zetten voor preventie van een ongezonde leefstijl, heeft het college gevraagd om 80.000 euro vrij te maken uit het innovatiefonds, bovenop de 50.000 euro die de raad al beschikbaar had gesteld voor de sportnota.

Iedere Langedijker moet kunnen sporten en bewegen, vindt het gemeentebestuur. Daarvoor wil het inwoners, (sport)verenigingen, scholen en (maatschappelijke) organisaties stimuleren tot samenwerking. De sportnota is op die manier tot stand gekomen. De gemeente wil zo optimaal gebruik maken van de kracht van de Langedijker samenleving.

Wethouder Jasper Nieuwenhuizen: “We willen drempels wegnemen om sporten en bewegen te stimuleren. Bijvoorbeeld door patiëntenverenigingen in contact te brengen met een dansschool of wandelclub”.

De sportwethouder heeft ook nog een droom: hij wil dat ieder kind uit Langedijk een sportpaspoort krijgt. De kinderen moeten op school kennismaken met verschillende sporten en zo kunnen ontdekken waar hun talenten liggen, wat bij ze past en waar ze plezier aan beleven.