Langedijk Centraal


Naast twijfel over burgemeester Hoekema bij meerdere politieke partijen binnen de gemeenteraad van Langedijk, is er inmiddels ook ophef over zijn vrouw Marleen Barth.

Barth is fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer en had dinsdag een doorslaggevende stem kunnen uitbrengen over een nieuw donorsysteem, maar ze was afwezig wegens een zonvakantie. En dat leverde boze reacties op bij haar achterban.

PvdA-leider Lodewijk Asscher breekt een lans voor haar omdat de stemming een week is uitgesteld. Het lijkt er nu op dat de voor- en tegenstemmen gelijk opgaan en de stem van de ontbrekende Barth de doorslag had kunnen geven. De PvdA gaat er “van uit dat Barth haar vakantie had afgezegd'' als de stemming niet met een week was uitgesteld.

Barth was al eerder in opspraak omdat zij en Hoekema regelden dat ze na Hoekema's vertrek tegen gereduceerd tarief in de Wassenaarse burgemeesterswoning mochten blijven wonen.

Het NRC heeft uitgelekte correspondentie in handen waaruit blijkt dat Barth het maandbedrag zelfs verder probeerde te verlagen in de periode dat haar man zonder ambt zat. Barth heeft haar handelen tegenover het partijbestuur van de PvdA betreurd. (foto: Wikipedia)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl