Langedijk Centraal


Waarnemend burgemeester Jan Hoekema van gemeente Langedijk verkeert in zwaar weer. Meerdere politieke partijen vinden dat hij moet vertrekken vanwege zijn in opspraak geraakte vertrek uit Wassenaar, waar hij in het verleden burgemeester was. De Commissaris van de Koning Johan Remkes ontving maandagavond een delegatie van de gemeenteraad van Langedijk om over de kwestie Hoekema te praten.

Partijen die transparantie en openheid hoog in het vaandel hebben staan vinden het onverteerbaar dat een burgervader niet transparant is. Ook partijleden van D66, de partij van Hoekema, vinden dat zijn geheime afspraken niet door de beugel kunnen en verzoeken hem dringend zijn ambt neer te leggen en plaats te maken voor een vaste transparante opvolger.

Tijdens zijn vertrek als burgemeester van Wassenaar in 2016, was Hoekema niet transparant over de 17.800 euro die hij opgestreken had bovenop het normale wachtgeld. Hoekema legde zijn ambt neer omdat hij niet overweg kon met de gemeenteraad. Uit documenten die het NRC in handen kreeg, blijkt dat de afspraken in strijd zijn met de gemeentewet. Uiteindelijk besloot Hoekema het extra geld terug te betalen.

Hoekema trad in juli 2017 als waarnemend burgemeester aan in gemeente Langedijk.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl