Burgemeester Jan Hoekema wenst inwoners van Langedijk een gezegend en voorspoedig nieuwjaar, en dat 'bij u en de uwen het licht maar mag schijnen'. In zijn bericht spreekt hij lof uit over de gemeenschapszin en het arbeidsethos, en hij stipt hij kort de toekomst aan.

"In de paar maanden dat ik uw burgemeester mag zijn, valt mij op hoeveel gemeenschapszin, nabuurschap en inzet voor de medemens hier in Langedijk bestaat", schrijft Hoekema. "Dat blijkt uit de vele verenigingen, de kerken en de talloze activiteiten waaraan vrijwilligers bijdragen. Maar ook door gewoon mijn oor te luisteren leggen in de bloemenwinkel, de bakker en andere zaken in ons mooie Oudkarspel, waar mijn vrouw en ik midden oktober zijn neergestreken."

Ook is het Hoekema opgevallen hoeveel harde werkers er zijn die vroeg opstaan, tijdig eten en weer vroeg naar bed gaan. "Reinheid, rust en regelmaat dus. De ouderwetse waarden waarmee ons land groot is geworden, zijn in deze fraaie West-Friese streken nog sterk aanwezig."

"Tegelijk kijken we vooruit, innoveren we, in de economie, in het toerisme, in de energie, in de infra", vervolgt de burgervader. "Deze regio heeft veel om voor te gaan, let’s do it! En dat geldt natuurlijk ook voor de nieuwe nauwe samenwerking met buurman en partner Heerhugowaard." Daarbij vergeet Hoekema andere partners niet, in het bijzonder gemeente Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 2330x
https://ee.itk.ac.id/data/