Tijdens de ledenvergadering van GroenLinks in Langedijk eind vorige week, is de de kandidatenlijst voor de raadsverkiezingen van 21 maart vastgesteld. De nieuwe lijst is een mooie mix van jong en oud, man en vrouw, ervaren en nog groen, en van mensen uit de verschillende dorpskernen.

De jongste kandidaat is 18 jaar oud, de oudste 80. Unaniem is gekozen tot nieuwe lijsttrekker is Soledad van Eijk. Zij werkt bij het ECN
aan ontwikkeling van nieuwe en duurzame energie toepassingen
Nummer twee is fulltime ondernemer Maurice Schoutsen en op drie Pauline Bovenkerk, voormalig verpleegkundige en nu en leraar Verpleegkunde.

Huidig fractievoorzitter Klaas Zwart geeft na 12 jaar met vertrouwen het stokje over aan de nieuwe kandidaten. "Leefbaarheid, eerlijk delen en zorg zijn bij deze kandidaten in uitstekende handen". Klaas Zwart is beschikbaar als lijstduwer.

Tevens werd het Verkiezingsprogramma "Langedijk moet veranderen" vastgesteld. De gemeente staat de komende jaren voor grote uitdagingen. Klimaat, zorg en natuur staan onder druk en worden bedreigd. De bestuurlijke toekomst van Langedijk moet haar vorm krijgen, mét behoud van eigenheid en dorps karakter.

De ledenvergadering is er trots op dat de inbreng van de mensen van GroenLinks ook in de komende periode gegarandeerd kan zijn. Zij spreekt alle vertrouwen uit in de mensen van de nieuwe lijst en wenst hen allen succes toe.
Pin It
Bekeken: 3100x
https://ee.itk.ac.id/data/