Zondag 26 november verzorgt Sultan een optreden in de Kooger Kerk in Zuid-Scharwoude. De balkanswingband speelt traditionele volksmuziek in al zijn puurheid maar ook moderne volks- en zigeunermuziek, met jazz en latin-swing invloeden. Daarnaast worden eigen composities gespeeld.

Sultan werd opgericht in 1984 door een groep muzikanten die hun sporen in de internationale folkloremuziek reeds hadden verdiend. De groep is een welkome gast bij festivals, theaters en concertzalen tot ver over de grens.

De band bestaat uit violist Joris van Beek, zangeres Ellen Boers, accordeonist Stefan Koopman, Joris Thomassen op basgitaar en contrabas, Bert Kruijer
met de klarinet, altsax en fluiten, Rene Gosse op darbouka, tapan, snare en defi en Jelle van Herwijnen met zang, tambura en andere snaarinstrumenten

Het merendeel van Sultan's repertoire vindt haar oorsprong in de landen op en rond de Balkan. De meeste groepsleden hebben veel gereisd in deze regio en onderhouden vaak vriendschappelijke contacten met de originele beoefenaars op hoog niveau, zoals Petar Ralchev en Ivo Papasov.

De Kooger Kerk opent op 26 november om 13:30 uur, het concert begint een half uur later. Entree aan de deur kost 12 euro. Meer informatie over Sultan op sultanonline.nl.
Bekeken: 2649x