Het Langedijker college heeft uitgangspunten vastgesteld voor de ontwikkeling van de westrand van Sint Pancras. Op basis hiervan wil de gemeente, samen met grondeigenaren en andere belanghebbenden, komen tot planvorming voor woningbouw langs de oostzijde van de Gedempte Veert.

De westrand van Sint Pancras ontwikkelt zich van een achterkantsituatie naar een voorkantsituatie, middels woningbouw in diepe achtertuinen van diverse perceeleigenaren langs de Gedempte Veert. In 2011 heeft de raad haar gebiedsvisie Westrand Sint Pancras vastgesteld en recent kwamen de gemeente en de coöperatie Gedempte Veert tot een intentieovereenkomst over verdere ontwikkeling. Stap één was het formuleren van uitgangspunten.

Wethouder Jan Piet Beers: “Het college vindt het belangrijk dat de toekomstige woningen duurzaam en bij voorkeur aardgasloos zijn. Ook willen we graag dat het gebied zijn dorpse karakter behoudt en dat de inrichting van de buitenruimte klimaatbestendig is. De verwachting is dat het in Nederland steeds vaker hard zal regenen. Het regenwater moet ook bij grote hoeveelheden neerslag snel kunnen worden afgevoerd.”

Grondeigenaren, omwonenden en andere belanghebbenden ontvangen binnenkort een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst van de gemeente, als aftrap tot concrete planvorming voor het gebied. (foto: Google)
Bekeken: 2650x