Op dinsdag 7 november behandelt de gemeenteraad van Langedijk de Programmabegroting 2018 inclusief het Meerjarenperspectief 2019-2021. Sinds vrijdag ligt de begroting twee weken ter inzage in het gemeentehuis en in de bibliotheek in De Binding. Ook is de begroting digitaal te bekijken.

In het voorwoord vertelt het college dat zij hard hebben gewerkt om de eerste jaren 'van mindere financiële vooruitzichten' te keren en dat dit het afgelopen jaar is gelukt. Er is in de nieuwe begroting weer enige ruimte voor de (door)ontwikkeling van Langedijk, met daarbij het aantrekkelijker maken van de leefomgeving, de openbare ruimte en dan met name de waterrijke omgeving. Ook wordt geld vrijgemaakt voor de ontwikkeling van een nieuwe economische visie, die aansluit op het huidige ondernemersklimaat en de situatie van de gemeente.

Op het vlak van veiligheid is besloten in 2018 het pilotproject met BOA's structureel door te zetten en daarnaast wordt buurtbemiddeling verder ingevoerd, om conflicten in een vroeg stadium heeft hoofd te bieden. Ook is er meer geld voor culturele en sportieve activiteiten en om nieuwe ontwikkelingen daarin te coördineren.

Tenslotte wil de gemeente ook recht doen aan initiatieven van inwoners en de samenleving te versterken door samenwerking. Langedijk heeft enthousiaste vrijwilligers die activiteiten organiseren en de gemeente zal hen, wanneer  nodig, financieel ondersteunen.

Het college ziet het als een goed teken dat er na jaren van voorzichtigheid ruimte is voor al deze positieve ontwikkelingen.
Pin It
Bekeken: 2397x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/