Eind augustus ging heel Zuid-Scharwoude los op het bericht dat horecagelegenheid De Roode Leeuw toestemming kreeg om uit te breiden. Het bericht werd bijna 300 keer geliked. Via de Facebookpagina Langedijk Centraal uitten veel bewoners hun enthousiasme.

De vergunning werd verleend met een termijn van zes weken, waarin eventuele bezwaarmakers zich konden laten horen. Door het enthousiasme van alle plaatsgenoten en omwonenden was het eigenlijk niet voor te stellen dat er iemand daadwerkelijk bezwaar zou maken. Toch gebeurde dit. Een notoire klager drukt nu een behoorlijke stempel op de feestvreugde.

De betreffende persoon maakt al vijftien jaar bezwaar tegen geluidsoverlast, maar protesteerde bijvoorbeeld ook tegen barbecueën op het terras. De eigenaren van De Roode Leeuw hebben er naar eigen zeggen alles aan gedaan om de buurtbewoner tegemoet te komen, maar het zette geen zoden aan de dijk. Burgemeester Hoekema heeft nu voorgesteld een mediator in te schakelen.

De uitbreidingsplannen worden tussentijds in de ijskast gezet. De ondernemers mogen wel beginnen, maar zijn bang voor een bouwstop en vertraging van een jaar.
Bekeken: 5163x