Bewoners van 14 appartementen naast multifunctioneel complex De Beeck in Bergen moesten vannacht in allerijl hun woning verlaten, toen daar een verwoestende brand was uitgebroken. Niemand raakte gedeerd, maar er wordt in het dorp wel veel getreurd om het verlies.

"Om 02:00 uur werd er heel hard geroepen en op de ramen gebonsd: brand, brand!!", vertelt buurtbewoner Ineke aan mediapartner NH Nieuws. "Ik was diep in slaap, dus begreep eerst niet wat er aan de hand was. Van de politie moesten we naar buiten, dus dat deden we maar."

De schrik zit er bij Ineke een paar uur later nog flink in. "Het was erg eng. Ineens was het een grote vuurzee. En we hoorden harde klappen, ontzettende knallen. Het vuur ging heel snel."

Ook Koen werd wakker van de knallen. "Wij lagen in bed en hoop op een gegeven moment wat knallen en één hele harde knal. We liepen stilletjes uit bed om te kijken wat er aan de hand was. Toen hebben we voorzichtig achter het gordijn gekeken, misschien was het wel schieten ofzo." Maar al snel zag hij 'gigavlammen' en rookwolken. "Toen hebben we ons aangekleed en zijn we naar buiten gegaan."

De gemeente is druk bezig om verenigingen, sportclubs, scholen en ook de gemeenteraad ander onderdak in ieder geval tijdelijk onderdak te geven. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Pin It
Bekeken: 3376x
https://ee.itk.ac.id/data/