In maart 2006 werd de eerste bijeenkomst van het dorpsplatform Broek op Langedijk gehouden. Al snel ontstond een solide groep die goed overleg voerde met hun wijkwethouder, wijkagent en dorpsbeheerder. Maar tijden veranderen en het platform ziet voor zichzelf nog te weinig bijdrage. De groep is dan ook opgeheven en komt alleen nog op incidentele basis samen.

Het dorpsplatform heeft zich jarenlang goed geprofileerd en de belangen van inwoners en buurten behartigd. In het begin werd allerlei beleid besproken, na evaluatie in 2012 werd alleen nog meegepraat over “Leefbaarheid en Veiligheid”.

Nu, weer vijf jaar later, zijn de resultaten opnieuw geëvalueerd en rees de vraag of er nog wel genoeg behoefte aan het platform is. Burgerparticipatie is veranderd. Bewoners weten goed directe wegen te vinden naar de gemeente, participeren zelf in projecten en gaan naar bewonersavonden van de gemeente.

Het platform is dan ook tot de conclusie gekomen dat met voortzetting geen aanvulling meer wordt geleverd op de burgerparticipatie. Bij de ontbinding bedankte wijkwethouder Jasper Nieuwenhuizen de leden voor hun inzet.
Pin It
Bekeken: 2886x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/