Zaterdagochtend rond 08:10 uur zijn twee 31-jarige mannen uit Bolsward aangehouden in Alkmaar, nadat ze eerder die ochtend een bootje in Langedijk hadden gestolen, zo twittert Maarten van de Molen, wijkagent van De Egmonden.

De eigenaar van de boot keek of zijn vaartuig nog aan de Prins Hendrikkade in Langedijk lag, maar die bleek weg te zijn. Twee vissers in de buurt gaven aan dat ze de boot even eerder hadden zien wegvaren richting de Nollenbrug. De eigenaar reed toen naar de brug en zag zijn boot daar enige tijd later.

Het vaartuig was vervolgens langs het fietspad bij de Schermerdijk stilgelegd. De eigenaar benaderde de bestuurder, maar deze zwom toen naar de overkant. De man kon even later op de Breelaan in Oudorp door agenten worden aangehouden. Onder de Nollenbrug werd een tweede verdachte aangehouden, die hier met een auto met boottrailer stond te wachten.

Maarten van de Molen, wijkagent van De Egmonden, twitterde gekscherend; "Één van de verdachten probeerde het nog met 50 meter vlinderslag, maar helaas". (foto; twitter Maarten van de Molen)
Bekeken: 4453x