Zaterdag vindt in Langedijk de 38e Beddenrace plaats met krap veertig bedden aan de start. De organisatie is erg tevreden over het deelnemersveld; de titelverdedigers doen mee en ook veel oud-winnaars. Daarnaast is de race dankzij mediapartner NH voor het eerst live op televisie.

Bij de heren verdedigen Erwin Boos en Maikel Sprenkeling (zie foto) de titel tussen sterke concurrentie. Zelfs oud-winnaars van het eerste uur Ron en Marco Molenaar zijn van de partij. Titelhouders Imke Glas en Shalina Groenveld nemen het onder andere op tegen de kersverse Nederlands kampioenen Celine Mieldijk en Merlijn de Graaf. Het gemengde koppel Hans van der Lee en Maaike Burger verdedigen ook hun titel.

Kinderen kunnen zich om 15:00 uur inschrijven voor de Rabobank Kids Races. Onder deze races vallen de Steprace en de 3- of 4-Bandenrace (voorheen Skelter- en Zeepkistenrace). Het startschot van de Beddenrace is zoals gebruikelijk om 19:00 uur. De wedstrijd wordt voorzien van heus wedstrijdcommentaar en oud-speaker Jan Kramer krijgt een rol tijdens de uitzending van NH.

Direct na afloop krijgen de deelnemers hun 'Walk of Fame' over het podium en worden de winnaars gehuldigd. Op het middenterrein is er ruim voldoende entertainment. Tijdens en na de race zullen de band 8PM en DJ Jacco Silver de muziek verzorgen.
Pin It
Bekeken: 4285x
https://ee.itk.ac.id/data/