Gemeente Langedijk plaatste op haar facebookpagina een foto verslag over wat zij aantroffen bij één van de controles op de rolemmers met oranje deksel. Sinds een jaar geleden kregen de inwoners van Langedijk er een rolemmer bij, en worden ze beurtelings om de drie weken geleegd.

Dit was niet naar ieders tevredenheid. De klachten over stank uit de bakken, die zo sporadisch geleegd worden, waren niet van de lucht. Inwoners startten zelfs een petitie om weer terug te gaan naar het oude ophaalsysteem.

De rolemmer met oranje deksel is bedoeld voor klein huishoudelijk verpakkingsmateriaal dat gemaakt is van plastic of metaal en voor pakken van bijvoorbeeld zuivel of sap. Er werden door de controleurs bijzondere spullen in de rolemmers aangetroffen zoals tuinafval, piepschuim platen en zelfs lege jerrycans.

Eerder gaf de gemeente al aan dat als de inhoud van uw rolemmer klopt, deze als gebruikelijk geleegd. Is de inhoud niet in orde, dan voorzien zij uw rolemmer van een rode hanger met uitleg en laten zij de rolemmer vol staan.
Bekeken: 4753x