AZ, gemeente Alkmaar, politie en het Openbaar Ministerie en hebben maandag nieuwe afspraken gemaakt over de veiligheid rond de thuiswedstrijden van de voetbalclub. Het doel was om incidenten zoals bij de wedstrijd AZ – FC Utrecht op 25 mei in de toekomst te voorkomen. Supporters van beide clubs gingen toen met elkaar op de vuist bij thuisvak M, omdat hier Utrecht-fans zaten. In de chaos die ontstond kwamen veel  toeschouwers in de verdrukking.

AZ krijgt vooraf een voorlopige vergunning voor het gehele seizoen 2017-2018 en dan wordt per wedstrijd,  middels een risicoanalyse, bekeken of aanvullende maatregelen nodig zijn. De burgemeester maakt vervolgens de vergunning voor de betreffende wedstrijd definitief.

Daarnaast is afgesproken dat informatie beter moet worden gedeeld tussen de partners. Gezamenlijk wordt gewerkt aan een opschalingsprotocol. In dit protocol wordt de samenwerking en de verantwoordelijkheden van de veiligheidspartners beschreven. Deze nieuwe werkwijze zal in de loop van het jaar worden beoefend en getraind.

De voetbalclub treft maatregelen  wat betreft organisatie en veiligheid. AZ zal, wanneer de risicoanalyse hiertoe aanleiding geeft, extra veiligheidsmaatregelen treffen voor de betreffende thuiswedstrijd. Denk aan een aangescherpt regime op de kaartenverkoop en extra toezicht bij de toegangscontrole. Tevens zal AZ een Supporter Liaison Officier (SLO) aanstellen om de contacten met de supportersverenigingen te verbeteren en te fungeren als aanspreekpunt voor de gemeente en politie.

Het AFAS stadion is al jaren een van de veiligste voetbalstadions van Nederland en dat willen de gemeente, AZ, de politie en het OM graag zo houden.
Pin It
Bekeken: 3380x
https://ee.itk.ac.id/data/