Gemeente Langedijk verleent vanuit het Innovatiefonds Sociaal Domein een financiële bijdrage aan het steunpunt 'Veilig financieel ouder worden in Langedijk', dat kwetsbare ouderen wil beschermen tegen financieel misbruik.

In Nederland zijn jaarlijks zo’n 30.000 ouderen slachtoffer van financieel misbruik, zoals pinpasfraude, gedwongen testamentwijziging of het wegnemen van waardevolle eigendommen. Verschillende organisaties in Langedijk hebben de handen ineen geslagen om ouderen bewust te maken van het risico op financiële uitbuiting en hen te informeren over de mogelijkheden om hun financiële zaken zo te regelen dat er minder kans is op uitbuiting.

Het steunpunt 'Veilig financieel ouder worden in Langedijk' bestaat onder andere uit politieagent, een wijkverpleegkundige, een notaris en een bankmedewerker. Zij  kunnen allen vanuit hun eigen functie een actieve rol spelen bij het herkennen en aanpakken van financiële uitbuiting. De activiteiten van het steunpunt sluiten aan bij de landelijke campagne 'Veilig financieel ouder worden’, die staatssecretaris Van Rijn startte op 15 december 2016.

Het steunpunt is tijdens kantoortijden bereikbaar via 0226 - 72 32 17. Een persoonlijk gesprek is mogelijk tijdens het spreekuur van Evean op maandag van 14.00 tot 17.00 uur in de Sociale Winkel in het Winkelcentrum Broekerveiling.
Pin It
Bekeken: 2978x
https://ee.itk.ac.id/data/