Langedijk Centraal


Langedijker wethouder Bert Fintelman gaat zich deze zomer beraden over zijn positie in het college. De reden hiervoor is dat zijn koers als wethouder niet wat betreft twee zware politieke onderwerpen niet strookt met de standpunten van zijn eigen CDA-fractie. Dit meldt het NHD.

Het gaat om de volgende onderwerpen: de bestuurlijke toekomst van Langedijk en de visie 'Langedijk ontwikkelt met water'. Een meerderheid van de raad wil verder onderzoek naar een gemeentefusie, waar het CDA juist onafhankelijk wil blijven. De visie is bij het college behoorlijk verschoven richting uitbreiding van museum Broekerveiling in het Oosterdelgebied, waar het oorspronkelijke doel de doorvaarbaarheid van de Achterburggracht was.

Raadsleden bleken verrast over de mededeling van Fintelman. Diverse fractievoorzitters geven in het dagblad reactie. PvdA-fractievoorzitter Marcel Reijven vindt de mededeling 'intrigerend en van grote politieke betekenis' en concludeert dat de wethouder de werksituatie onhoudbaar acht.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl