De bij: een bijzonder nuttig en vrij onschuldig insect dat zorgt voor de bestuiving van onze groenten en fruit. Zo'n 80 procent van de geteelde voedselgewassen zou zonder de bij niet in de Nederlandse supermarkten liggen.

maar het ging een tijdje slecht met de bij en door hoge sterftecijfers maakte De Bijenstichting zich zorgen. Verschillende oorzaken werden benoemd maar de wetenschap kon geen duidelijke reden geven voor de hoge sterftecijfers.

Inmiddels gaat het weer beter met de bij en dat weten ze nu ook in Broek op Langedijk, waar een inwoner van de ene op de ander dag een hele bijenzwerm in zijn boom vond.

De bij is beschermd en mag dus niet bestreden worden. Gelukkig is er vaak een imker in de buurt die blij is met een nieuw bijenvolk en de bijen graag komt ophalen. 
Pin It
Bekeken: 4157x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/