Langedijk Centraal


Jongeren die zijn vastgelopen in hun loopbaan krijgen de kans te leren en werken in de agrarische of groene sector. Ondernemers, het Clusius College en 18 gemeenten in Noord-Holland Noord hebben de handen ineen geslagen om jongeren in de regio een nieuwe start te bieden onder de naam 'GreenPort GroenStart'.

GroenStart is een traject voor jongeren tussen de 16 en 24 jaar die gemotiveerd zijn om te leren en werken in de praktijk en daarbij wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het traject leidt op tot een mbo-diploma op entreeniveau, met doorstroming naar een diploma op mbo niveau 2.

Deze entreeopleiding richting Plant & Groene Leefomgeving is bedoeld voor jongeren die buiten willen werken: in een kas, bos- of natuurbeheer of bij een veehouderij.

De eenjarige opleiding biedt maatwerk en wordt ingericht naar de mogelijkheden van de deelnemers, waardoor deelnemers ook tussentijds kunnen instromen. Na het behalen van het entreediploma is doorstroming mogelijk naar de tweejarige niveau 2 opleidingen Groenvoorziening, Plantenteelt of Veehouderij.

De eerste drie groepen starten in september. Ga voor meer informatie naar groenstart.nl. (foto: greenportnhn.nl)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl