Vrijdag was het driedubbel feest bij Hortus Alkmaar. Tijdens de jaarlijkse haringparty, die werd ingeluid met een vers vaatje van Alkmaars burgemeester Piet Bruinooge, werd tegenover ruim honderd vrijwilligers bekendgemaakt dat oud-burgemeester van Langedijk Hans Cornelisse de nieuwe voorzitter wordt van de organisatie.

Cornelisse volgt Hans van Os op, die na jarenlange dienst in mei overleed. Het NHD meldt dat de oud-burgervader de biodiversiteit en wat ermee gedaan kan worden fantastisch vindt, en dat hij hier graag zijn steentje aan bij wil dragen. De Hortus is recent overgenomen door De Ondernemerstuin, een bedrijvencomplex dat zich richt op voedsel, gezondheid en techniek. Overwogen wordt om de grond geheel of gedeeltelijk te kopen voor verdere ontwikkeling, maar dat zal een flinke investering zijn.

Tijdens de haringparty werd meteen gemeld dat de Alkmaarse Raad van Kerken een mooi geldbedrag verzameld heeft om de hortus te steunen. Aangezien een deel van de grond van gemeente Alkmaar is, liet ook Bruinooge weten dat hij graag het voortbestaan van de botanische tuin wil waarborgen. (foto: Hortus Alkmaar)
Pin It
Bekeken: 3003x
https://ee.itk.ac.id/data/