De politie mag sinds zaterdag iedere bestuurder van een motorvoertuig vorderen om mee te werken aan een speekseltest. Dit meldt Politie Heerhugowaard via Facebook.

Zaterdag werd die mogelijkheid ook meteen benut toen agenten van basisteam Heerhugowaard een voertuig staande hielden en gebruikersmiddelen zag liggen. Tevens hing er een sterke wietlucht in de auto, dus lieten ze de bestuurder een speekseltest doen. De uitslag bleek positief voor THC.

De verdachte is aangehouden en op het politiebureau heeft een arts bloed afgenomen, om te bepalen of de THC-waarde in het bloed al dan niet te hoog is. Zo ja, dan zal de officier de zaak in behandeling nemen.

Het maximaal toegestane niveau THC in je bloed is 3 microgram. Trimbos stelt dat het gehalte tijdens blowen pijlsnel naar 100 microgram per liter bloed stijgt, maar dat het daarna weer vrij snel zakt.  De meeste mensen kunnen na ongeveer 3 tot 4 uur weer rijden. Mensen die vaak blowen moeten echter uitkijken, aangezien THC oplost in weefsel met hoog vetgehalte. Dit kan daarna nog dagenlang terugkeren in het bloed. Een chronische blower kan zelfs na enkele dagen nog positief uit de speekseltest komen.
Pin It
Bekeken: 4227x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/